Christopeit Sport Basic Concept kondigép teszt

Christopeit Sport Basic Concept kondigép teszt

Christopeit Sport Basic Concept kondigép teszt

A Vital Force kondi csapata ismét letesztelte, az ügyfeleink körében igen népszerű és közkedvelt kondigépét, ez pedig nem más, mint Christopeit Sport termékcsalád, alap fekvenyomó padja a Basic Concept fekpad. A termék a már jól megszokott Német minőséget képviseli, 2 év teljes körű garanciával kapható, ami mindenképp bíztatóan hangzik annak ellenére, hogy egy „belépő” kategóriájú fekpadról beszélünk, tehát a Christopeit Sport gyártó csapata ismét adott a masszív, pontos és precíz kivitelre.


A Rövid bemutató után lássuk, hogy milyen tapasztalataink és észrevételeink vannak, a kondigéppel kapcsolatban!

A Basic Concept fekvenyomó pad, ahogy a nevében is szerepel egy otthoni alap fekpad, kezdő testépítők és sportolók számára kialakítva. Igénybevételével az összes főbb és kisebb izomcsoportot, le tudjuk edzeni egy-egy gyakorlattal. A testépítéssel és alakformálással ismerkedőknek örömmel konstatáljuk, hogy az alapgyakorlatok zömét e géppel el tudjuk végezni.
Ilyenek például az alábbiak…

Mellre: Fekve nyomás, Ferdepados nyomás, Tárogatás
Hátra: Csigás lehúzások
Combizmokra: Lábnyújtás és lábhajlítás
Tricepsz: Lenyomás felső csigán
Bicepsz: Scott pados karhajlítás
 

 

Ha a felhasználó rendelkezik az otthonában, egy kézi súlyzó szettel, akkor a gyakorlatok számának, már csak a fantázia szabhat határt.

 


Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány pontot, hogy milyen kritériumokat vettük figyelembe a termék tesztelése során.

 • Használhatóság, gyakorlatok
 • Vázszerkezet, teherbírás
 • Kialakítás, méret


Használhatóság, gyakorlatok:

 • Több általunk is forgalmazott márka, hasonló termékéhez viszonyítva, bátran kijelenthetjük, hogy a gyakorlatok kivitelezésében és elvégzésében a Basic Concept messze a leghasználhatóbb. Sajnos sok ilyen paraméterű gépnél a villák közti távolság vagy túl kicsi, vagy a lábnyújtó része használhatatlan, itt szerencsére nem találkoztunk ilyen jellegű problémákkal.
 • Az alap gyakorlatokat szabályosan és kényelmesen el tudjuk végezni, akár egy 185 cm-es ember is.
 • Külön öröm és pozitívum, hogy a terméket a szakértői gárda, egy hátlehúzóval is felszereltette, ez a plusz kiegészítő ilyen kategóriájú gépekben, egyáltalán nem jellemző. Itt annyi kis hátrányt megemlítenénk, hogy sajnos a lehúzó részét nem lehet elég magasra emelni, így egy 185cm-nél magasabb ember ezt a funkciót már, nem igazán tudja használni. Megoldható a használata, de ehhez ügyeskednünk kell egy kicsit. Egész egyszerűen fordítva kell feltenni és vagy a talajról, vagy egy alacsonyabb ülő alkalmatosságról kell edzenünk, mint a Basic Concept pad része. Gyakorlattól függően, elképzelhető, hogy a lábgépet le kell vennünk és akkor zavartalanul tudunk minden edzést végezni 185cm felett is :-)
 • Az állítható Scott pad, hátlehúzó és a fekvenyomó pad dőlésszögének állíthatósága pedig, mind-mind a felhasználó személyre szabott igényeit, elvárásait szolgálja.


Vázszerkezet, teherbírás:

 • A padot egy maximum 120 kg súlyú edzeni vágyó használhatja, a súlytartó villák pedig 100kg-os terhelésnek lehetnek kitéve. Ez a teherbírás a kezdők körében akár, évekig is elegendőnek kell, hogy legyen ugyanis, a legtöbb esetben, kezdésként általában 30-40 kg-al szokták a fekve nyomást elkezdeni.
 • Az edzőpad egy 50*50mm-es acél vázszerkezettel kapott, így a hitetlenkedőknek, nem lehet kifogásolni valójuk.
 • Az önsúlya kb. 40kg tehát érezhető, hogy van benne anyag.
 • Teherbírása mindenképpen átlagon felüli, hiszen a hasonló kategóriás edzőpadok általában nem bírnak el ilyen súlyokat!


Kialakítás, méret:

 • A méretét tekintve elsőre soknak találhatjuk a 160(H) x 155(SZ) x 195(M) cm-t, de mindenkit megnyugtatunk, hogy ilyen gépek esetében, ez teljesen elfogadható és itt jön képbe a gép egyik legnagyobb előnye az összecsukhatóság. Az összecsukott mérete már, jóval kellemesebben hangzik a maga 80(H) x 80(SZ) x 195(M) cm-es adottságával.
 • A kondigép 30mm-es súlytárcsákkal szerelhető fel. pl: Christopeit sport vas súlytárcsák
 • A megadott méreteken felül a gyakorlatok elvégzése, nem különösebben igényel további helyet, talán a lábnyújtás, lábhajlítás az a feladat, ahol további plusz helyre szükségünk lehet.
 • A kialakítása egyébként kulturáltnak mondható. A szivacsos kapaszkodók, a műbőr ülőke, háttámla borítása, valamint az ergonomikus fekvőfelület pedig mind, az igényességet fémjelzi.


Összegzés:

Aki szeretné az otthonába beiktatni, az erősítést és a sportolást, viszont nem szeretne árban elszállni, azoknak mindenképp nyugodt szívvel ajánljuk a Basic Conceptet. Rendszeres és kitartó használatával izmainkat építhetjük, karbantarthatjuk, valamint a fittségünket megőrizhetjük. A magas színvonalú minőségének és tervezésének köszönhetően, az ár/érték arányát tekintve, egy verhetetlen termékről beszélünk 2 év teljes körű garanciával. A Basic Concept nem véletlenül lett pár hónapon belül, az ország egy egyik, legtrendibb kondigépe, a kifogástalan működésének és megjelenésének köszönhetően.

 

Christopeit Sport Basic Concept kombinált fekvenyomó pad - webáruház

 

Bízunk benne, hogy hasznos tanácsokkal láttuk el Önt, és segítettük kiválasztani a legideálisabb kondiépet az otthonában.

Kondigép szaküzlet - minőség, megbízhatóság, szakértelem

0 Hozzászólások "Christopeit Sport Basic Concept kondigép teszt"

Hozzászólás írása

Név:


Írd be a mező alatti kódot:

Hozzászólás:
Megjegyzés: HTML nem értelmezett!